شرایط صحت روزه در ماه رمضان

تنها داشتن شرایط فردی مناسب برای روزه گرفتن کافی نیست؛ چراکه گرفتن روزه درست، در کنار شرایط فردی مناسب، نیاز به رعایت کردن اصول و شرایط خاصی دارد که هر یک بر فرد مسلمان روزه دار واجب است. از شرایط صحت روزه می توان به داشتن دین اسلام، ایمان، عقل، به هوش نبودن، حایض و نفسا نبودن، ضرری نبودن، داشتن نیت و ترک مفطرات اشاره کرد. به طور کلی روزه افرادی که واجد شرایط گفته شده هستند، صحیح است. در نتیجه روزه کافر، غیرشیعه دوازده امامی (بنا به نظر معروف)، دیوانه، بی هوش و غیره مورد قبول دین اسلام نیست.

فلسفه و تاریخچه ماه رمضان و روزه داری

چه رفتارهایی روزه را باطل می کند؟

به طور کلی موارد زیادی هستند که باعث باطل شدن روزه می شوند. در نتیجه روزه دار در طول به جا آوردن حکم دینی خود، باید به نکته های خاصی توجه داشته باشد. از مواردی که روزه را باطل می کنند می توان به خوردن و آشامیدن، دروغ بستن به خدا و پیغمبر(ص) و جانشینان پیغمبر(ع)، رساندن غبار غلیظ به حلق، فرو بردن تمام سر در آب، باقى ماندن بر جنابت و حیض تا اذان صبح، اماله کردن با چیزهاى روان و قى کردن اشاره کرد. گر روزه‌دار عمدا چیزى بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل می‌شود؛ چه خوردن و چه آشامیدن معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت، حتی چه کم چه زیاد، و حتى مسواک زدن در صورت ورود آب به دهان، روزه را باطل می‌ کند. از سوی دیگر، اگر روزه دار به هر دلیلی، عمدا خبر اشتباهی منتقل کند یا پشت سر کسی حرف بزند یا سخن دروغ بر زبان آورد، روزه آن فرد باطل است.


مجله دینی المصباح

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رايان چوب Anna فریاد دل چگونه از تلگرام به درامد ثابت برسیم .•♬•♥️سیاره ی اکواستريا گرلز و کارتون و بازی♥️•♬•. TopMoviesX دلنوشته و عکس روناس طرح اجاره ماشین عروس ELECTRICAL EDUCATION